Bitcoin kan vara redo för Uptick eftersom det närmar sig större Breakout Zone

Som vi rapporterade igår såg bitcoin en kraftig nedgång under supportnivån på 18 500 $.

Det digitala myntet förlängde sin nedgång under $ 18K-nivån och bildade en låg nära $ 17.644 innan tjurarna utlöste en stark återhämtningsvåg.

Enbart gråskala Crypto Engine har absorberat fler BTC-mynt varje dag än gruvarbetare producerar sedan halveringen.

Tidigare idag klättrade BTCUSD tillbaka över 18 000 $ och 18 200 $ när paret fick lite hausseartad fart. BTC-priset steg högre och bildade en hög nära $ 18 639 innan försäljningstrycket på denna nivå utlöste en retracement.

Kungsmyntet visade några baisseartade tecken efter att tjurarna inte lyckades uppnå vinster över motståndet på 18 500 dollar. BTC ökar dock för närvarande med 0,20% när den närmar sig den stora breakout-zonen till 18,6 000 $.

Ett tydligt avbrott över $ 18.600 motståndsnivå kan öppna dörrarna för BTC att fortsätta högre mot $ 19K.

BTC-tjurar släpper hammaren på björnar

Bitcoin-tjurar har varit ostoppbara de senaste månaderna. Institutionella investerare och miljardärsklassen har drivit den senaste rallyt när de fortsätter att sluka den begränsade BTC-utbudet och leta efter en plats att lagra värde.

Därför är det säkert att säga att tjurmarknaden är tillbaka trots det nuvarande fallet, med tanke på det begränsade utbudet av BTC kontra exploderande efterfrågan från detaljhandelsköpare och institutionella köpare. Som sagt, till och med tjurmarknader är korrekta, vilket framgår av den nuvarande förändringen i fart mot nackdelen.

Efter tjurarnas senaste försvar på 17 700 dollar har rebounden lett till bildandet av ett dagligt ljus som liknar en potentiell hausseartad reverseringssignal som kallas en „hammare“.

Vändningssignalen som visas i diagrammet nedan indikerar att BTC kan öka högre efter en framgångsrik visning av styrka när tjurar släppte hammaren på björnar.

ADA-priset visar tecken på ett nytt rally

Cardano (ADA) har minskat kraftigt de senaste dagarna, tillsammans med hela kryptomarknaden, eftersom den amerikanska dollarn blir starkare.

Igår korrigerade ADA-priset vinster från långt över $ 0,1500-nivån. Det populära altcoinet slog till och med supporten på 0,1450 dollar när nedgången tog fart och tog ADAUSD-paret under 0,1400 dollar.

Men den åttonde största kryptokurrency visar nu positiva tecken efter att den steg från låga nivåer nära $ 0.1305 för att bryta över motståndsnivån på $ 0.1350 och $ 0.1400.

I och med den här artikeln skrivs ADA-priset upp med 0,15% till sitt nuvarande pris på $ 0,142. För att rallya högre och återta den senaste $ 0.1688-svingen högt måste ADA rensa trendlinjemotståndet och $ 0.1500-nivån.